valvotut yöt toukokuun

valvotut yöt toukokuun

maanantai 16. helmikuuta 2015

avaa sälekaihtimet



































On opittava katsomaan ulos. Se on asia, joka täytyy oppia jo varhain - kuinka muuten voisit ennustaa päivän kulun ja Auringon harvat esiintulot? Saatat sinä kutsua sitä, mutta et saa mitään pyytämällä, kai sen olet huomannut? Ja jos jätät pyytämättä, sinulle annetaan vain kourallinen kiviä ja yhden päivän vesiannos, joka ei riitä edes edellisöisen unen poispyyhkimiseen ja silmiesi kastelemiseen - valmistaudu, joudut joka aamu keräämään kastepisaroita sormenpäihisi. Ei kukaan opettanut sitä, se täytyy ymmärtää itse, kuten suurin osa tämän maailman hullusta unettomuudesta.

Opettele katsomaan ulos. Mittaa ilman tiheyttä haistelemalla tuulen uuvuttavia tuoksuja joita se laulullaan saa esiin, niin saat selville, olisiko päivä vihdoin sellainen, jolloin käveleminen tuossa helmenohuessa kaasussa olisi mahdollista. Hengitä kerran sisään, kerran ulos, olet pian ilmaa sinäkin etkä enää altis säätilan vaihteluille. Tapahtuuhan usein niin, että heräät silmät avoinna henkeäsi naurussa haukkoen, mutta seuraavan kerran päivärajalla juostessasi pidättelet kyyneleitä nyrkeissäsi kuin hauraita kristalleja ja särjet ne silti.

Opettele katsomaan ulos, minä neuvon. Sinusta tulee tuulta, kun opit, ja sinä olet silloin aurinkoa aurinkoisella ja olet myös pilvisen sään taivasharmaa, ja sinun lävitsesi virtaavat vain sillä hetkellä vallitsevat ilmanpaineet.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti