valvotut yöt toukokuun

valvotut yöt toukokuun

maanantai 18. maaliskuuta 2013

Kuinka selviytyä maanantaista

Maanantai.

Siinä siis lukee "oujee takas kouluun -__-" - loman jälkeen nimittäin (:
Kyllä, tiedän, että maanantain vihaaminen on klisee, mutta minkäs sille mahtaa? Silloin väsyttää, ärsyttää, ei jaksa istua koulussa ja on pianotunti. Ei minulla ole mitään pianon soittamista vastaan, mutta yleisesti ottaen harjoittelen liian vähän - no, oma vika -, eikä sitten ole hirveän kiva mennä soittamaan kappaleita, joita en osaa niin hyvin kuin haluaisin tai opettaja haluaisi. Ei motivaatio ole kovin korkealla, joo mie tiedän (:

Tämä nyt on vaan pikapostaus, mutta tässä pieni selviytymispaketti maanantaille, jotka miulle ainakin toimii - toivottavasti tässä on muutakin kun vaan itsestäänselvyyksiä / tyhmiä juttuja (:

1. Mene nukkumaan sunnuntaina aikaisin, tai älä ainakaan liian myöhään. Tälle nyt ei maanantaina enää mitään voi, jos on tullut yökyöpelöityä liian pitkään, mutta silti, se auttaa paljon.
2. Varaa riittävästi aikaa heräämiseen. Oi, olisipa ihan kauheata joutua nousemaan viidessä minuutissa sängystä ylös, mie ainakin kun tahon unohtua sinne sängynpohjalle lekottelemaan melkein turhankin pitkäks aikaa.
3. ...varaa riittävästi aikaa yleensäkin. Ei ole kovin hauskaa sutaista maanataiväsymyksessä (paitsi jos tietysti ei väsytä) pakkeleita naamaan kahdessa minuutissa, paitsi tietysti jos on supernainen ja omaa tällasen taidon.
4. Syö hyvin ja riittävästi, jos olet aamupalaihminen. Ei oo sekään hauskaa, että tulee koulussa / töissä / missä ikinä nälkä jo paljon ennen ruokailua, ja ainakin mie oon henkilökohtaisesti sitä mieltä, että aamupala on lähestulkoon päivän tärkein ateria.
5. Mieti jo valmiiksi, mitä laitat päälle aamulla.
6. Laita myös kirjat / tavarat, joita tarvitset jo edellisiltana valmiiksi.
7. Kahvi, no, sehän nyt on aika oleellinen asia.
8. Kuuntele musiikkia. Se nyt auttaa ainakin mulla lähestulkoon kaikkeen, mutta ehkä täältä löytyy sielunsiskoja, joille se myös toimii maanantaimasennuksen/-ärsytyksen/-väsymyksen/whatever karkottajana.
9. Maanantai on vain kerran viikossa, ja kohta onkin jo tiistai. Toisinsanoen; ajattele positiivisesti. Ehkä se siitä sitten.




Vedä mut suojaan, kisko mut liikkuvast autosta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti